Uživajte u odličnom ukusu domaće zimnice: Napravite "peckane" paprike ove jeseni!

foto: Shutterstock
Sastojci: 700 g duguljastih, srednje ljutih paprika, 2 kašike soli, 6 kašika šećera, sirće da se dopuni tegla, malo mirođije, nekoliko čenova belog luka (po ukusu), 2 šargarepe, 1 zelena paprika.

Priprema: Paprike sa odsečenim drškama poređajte na roštilj u ispecite sa svih strana. Stavite ih u šerpu i poklopite da omekšaju. Pripremite tegle sa poklopcima na zavrtanje

Čenove belog luka oljuštite i naseckajte krupno. Poređajte paprike u teglu skoro do vrha. Između njih postavljajte komade belog luka i grančice mirođije. Odozgo postavite kolutove šargarepe i trakice obične zelene paprike.

U svaku teglu sipajte sirće do crte i dopunite vodom. Posle toga, tečnost iz tegli prespite u vatrostalnu posudu, dodajte so i šećer i ugrejte smesu na kratko. Probajte, ako vam ne odgovara ukus dodajte još soli ili šećera.

Prelijte paprike marinadom, zatvorite poklopce i okrenite tegle poklopcem na dole da se vakumiraju. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Comments

Popular posts from this blog

Pripremite zimnicu: Brzi džem od malina!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!