Pripremite zimnicu: Brzi džem od malina!



Sastojci
2,5 kg malina
800 g šećera
2 Džemfix extra 2:1

Priprema:

1. Očistiti maline pa ih pomiješati sa džemfiksom i kašikom šećera. Staviti da kuha u većoj šerpi, stalno miješati. Gnječilicom izgnječiti maline, neće biti loše ako koja malina ostane čitava..


2. Nakon što prokuha, dodati ostatak šećera i kuhati još 5 minuta uz neprekidno miješanje.


3. Vruć džem sipati u vruće tegle (prethodno zagrijane u rerni), dobro zatvoriti i tegle okrenuti naopako. Ohladiti na sobnoj temperaturi a onda spremiti na tamno i hladno mjesto.


Od ove količine malina dobije se oko 8 tegli zapremine od 370 ml.

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!