Ovo su najpopularnije destinacije koje definitivno morate posjetiti!

Čini se da vrijeme prolazi sve brže i brže, a travanj nam je već došao. No, još uvijek imate vremena isplanirati putovanje u neku od ovih zemalja koje su jedne od najpopularnijih destinacija u ovoj godini..

Ovo su najpopularnije destinacije u 2018. koje morate posjetiti



Svake godine svjedočimo tome da se otkriju neke turističke destinacije koje do toga trenutka nisu bile toliko razvikane, odnosno poznate u svim dijelovima svijeta. Tako se jedne godine Tajland globalno popularizirao i čini se kako apsolutno svi žele tamo otputovati za sljedeći godišnji odmor. Barem ljudi iz Hrvatske. Ipak, ove godine su se popularizirale neke destinacije za koje, naravno, znamo i od prije, ali su do sada bile u sjeni njima susjednih zemalja. Tako je naprimjer sve popularnija destinacija postao Čile, koji je do sada bio zanemaren jer je većina organizirala putovanja u Argentinu. Isto tako je jedan otkriven tajni dragulj Sredozemnog mora, odnosno Valletta, prekrasan grad na Malti koji je proglašen ove godine europskom prijestolnicom kulture. Ako planirate neko veće putovanje ove godine, ove destinacije svakako morate uzeti u obzir.

Liparski otoci


Razasuti na sjeveroistoku Sicilije, ovaj vulkanski arhipelag je manje poznati, i stoga ne toliko turistički, dio regije koji se otkiva tek sada. S kristalno čistim morem, prekrasnim planinskim krajolicima, raskošnom arhitekturom i bogatom mediteranskom gastronomskom ponudom obećava la dolce vita odmor za svakoga. Lipari je najveći i s time najprometniji otok među njima te je središte lokalno poznatih barova i restorana iz kojih možete gledati na vode Saline koje daju jedan od najljepših pogleda na svijetu. Svakom posjetitelju se preporučuje da ode na izlet oko Strambolija gdje se može uživati u prekrasnom zalasku sunca i vidjeti pravu vulkansku aktivnost. Ako volite razgledavati kao dio lokalnog stanovništva, svakako iznajmite Vespu i krenite u istraživanje otoka.

Bocvana


Ova afrička država se nedavno našla u centru pozornosti kada je objavljeno da će princ Harry i Meghan Merkel tamo otići na svoj prvi službeni odmor. Očaravajući krajolici prepuni bogatim staništima divljih životinja, a safari se smatra jednim od najboljih iskustava koje možete doživjeti, je jedno od najudaljenijih i najljepših mjesta koje možete posjetiti. Impresivna i prostrana delta Okavango može se istražiti kanuom, a svoj smještaj možete organizirati tako da odsjedate u nekom rustikalnom kampu ili nekom luksuznom resortu. Najpoznatiji Abu kamp daje vam mogućnost da istražite sve što vam priroda Bocvane ima za ponuditi, a sobe su pritom elegantne i privatne, a postoji i velika mogućnost da ćete kroz prozor ugledati nekog od lokalnih slonova.

Valletta, Malta


Nedaleko od Sicilije krije se Malta, koja je dom apsolutno svega. Od prastarih hramova do izuzetnog srednjovjekovnog grada Mdine, a ne moramo ni posebno naglašavati čuvenu obolu u kojoj se kriju brojne skrovite uvale i plave lagune. Valletta je proglašena europskom prijestolnicom kulture za 2018. godinu i jedno je od tek otkrivenih dragulja Mediterana. Budete li planirali putovanje u ovo pitoreskno mjesto, pokušajte da to bude u narednim mjesecima jer se tamo održava fantastično događanje "Natjecanje mora". Osim toga, u studenom je predviđen odličan književni festival. Ovaj grad će vas oduševiti svojom baroknom arhitekturom i svakako biste trebali posjetiti njihovu čuvenu katedralu Sv.Ivana Krstitelja koja je oslikana Caravaggiovim slikama koje nas uvijek impresioniraju.

Čile


Kao što je već naglašeno, Čile je do sada bio zasjenjen susjednom Argentinom, no ove godine ovaj čudesno raznolik krajolik napokon dobiva zasluženu pozornost. Svakako biste trebali posjetiti pustinju Atacamu, koja je toliko suha da ju je NASA iskoristila za testiranje terena s kakvim će se susresti u svojim ekspedicijama na Marsu. Ovo je zemlja u kojoj zbilja možete odabrati u kakvom prirodnom krajoliku želite uživati jer ima i ledenjake, jednako kao i pustinju, prekrasna planinska područja, ali i očaravajuća tirkizna jezera. Osim toga uživat ćete u poznatom mentalitetu Južne Amerike i kulturi s kakvom se možete susresti samo u Čileu.

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!