Iskoristi šljive na nabolji način: Sočna i mirisna savijača
Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima.
Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Sastojci: 6 listova tijesta za savijače 1000 g šljiva 80 g smeđeg šećera 80 g maslaca 100 g krušnih mrvica mljeveni cimet limunova korica 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera
Priprema: Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu. List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama. Savij i stavi u lim. Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 40 minuta na 200°C.
Dobar tek!
Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Sastojci: 6 listova tijesta za savijače 1000 g šljiva 80 g smeđeg šećera 80 g maslaca 100 g krušnih mrvica mljeveni cimet limunova korica 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera
Priprema: Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu. List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama. Savij i stavi u lim. Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 40 minuta na 200°C.
Dobar tek!
Comments
Post a Comment