Iskoristi šljive na nabolji način: Sočna i mirisna savijača

Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima.
 Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Iskoristi šljive na nabolji način: Sočna i mirisna savijača

 Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Sastojci: 6 listova tijesta za savijače 1000 g šljiva 80 g smeđeg šećera 80 g maslaca   100 g krušnih mrvica mljeveni cimet limunova korica 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera

Priprema: Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu. List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama. Savij i stavi u lim. Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 40 minuta na 200°C. 

Dobar tek!

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!