Idealna zimnica: Miješana marmelada!

Mešana marmelada
Priprema:

1.Voće oprati pa breskvama i šljivama izvaditi koštice  i iseći ih na komade a smokve oljuštiti koliko mogu da se oljušte. Ako su doobro zrele čak se i ne moraju čistiti, samo ih još prepolovite. Voće stavljajte u šerpu i svaki red voća pospite šećerom. Šerpu povežite suvom krpom ili je poklopite i ostavite da voće odstoji na hladnom preko noći ili bar 5-6 sati kako bi pustilo sokove.

2.Džem kuvajte na tihoj vatri uz stalno mešanje. Pred kraj kuvanja štapnim mikserom sve dobro usitnite i dodajte vanil šećer a po želji možete dodati i djumbir u prahu ili svež.

3.Vreo džem sipajte u vrele, sterilisane tegle i odmah ih zatvorite sterilisanim poklopcima. Složite ih u rernu zagrejanu na 100 C, isključite je i ostavite da se marmelada postepeno ohladi.

4.Takodje voće možete samleti u multripraktiku pre nego što počnete da ga kuvate.

5.Ovo je samo jedan od predloga od kog voća napraviti mešanu marmeladu. Prošle godine sam stavila bukvalno pola voćnjaka u šerpu: breskve, jabuke, šljive, nektarine, kruške, višnje iz zamrzivača, smokve, kupine - uvek gledajući da količina šećera bude što manja, kao što je i u receptu navedeno, dakle na tri kilograma očišćenog voća ne više od 500 g šećera.

6.Djumbir ove godine nisam stavljala, ne što nisam htela nego što sam zaboravila, ali ništa ne smeta i ovako

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!