Energetske kuglice bez glutena gotove za 10 minuta

Ove jednostavne kuglice napravljene su od samo 4 sastojka i gotove su za manje od deset minuta. Veliki plus je što ne sadrže šećer, bez glutena su i veganske.
Jednostavne i brze energetske kuglice

Hm, nakon ovog recepta nadam se da više nikad nećeš posegnuti za kupovnim energetskim zalogajčićima koji su često prenatrpani skrivenim šećerima i svakakvim bespotrebnim sastojcima. Kao i uvijek sastojke možeš prilagoditi svojim željama i prohtjevima.

Osobno nisam veliki ljubitelj energetskih stvari, ali s vremena na vrijeme me uhvati velika želja za nečim bombastičnim i kaloričnim, a u mom slučaju je to ovakva hrana.

Energetske kuglice kako i zašto?
Energetske kuglice se obično pripremaju od orašastih plodova, zobenih ili nekih drugih pahuljica, sušenog voća te uz dodatak maslaca od orašastih plodova, meda, agave ili javora i ponekog začina postaju prave nutritivne i energetske bombe. Idealne su za na posao ili put te kad nemaš mnogo vremena za ručak. Brzo će ti dati snagu i energiju. No kao i uvijek napominjem da ne pretjeruješ s njihovom konzumacijom budući da su i kalorijski bogate.

Možeš ih pripremiti i čuvati u hladnjaku 5 do 7 dana, neke možda i duže, što naravno ovisi o sastavu. Energetske kuglice su opet područje gdje možeš mašti pustiti na volju i igrati se raznim kombinacijama. Današnji recept je jednostavan s onim što mi je trenutno bilo pri ruci.

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!