Krastavci: Pomažu kod mršavljenja i smanjuju šećer u krvi

Hrskave krastavce definitivno možemo smatrati jednim od zaštitnih znakova ljeta. Obiluju blagotvornim nutrijentima, određenim biljnim komponentama i antioksidansima koji mogu pomoći u liječenju i prevenciji određenih stanja.


Jesi li znala da krastavci zapravo pripadaju skupini voća?

Osim toga, krastavci su siromašni kalorijama, sadrže značajnu količinu vode i topljivih vlakana što ih čini idealnom namirnicom za održavanje hidracije, kao i za mršavljenje.


U nastavku ti donosimo nekoliko razloga zbog kojih bi se krastavci ovog ljeta češće trebali naći na tvojem tanjuru.

Bogati su hranjivim tvarima: Krastavci su siromašni kalorijama, ali obiluju vodom i određenim vitaminima i mineralima. Konzumiranje krastavaca s korom osigurat će ti značajan unos nutrijenata.
Sadrže antioksidanse: Krastavci sadrže antioksidanse, poput flavonoida i tanina, koji mogu spriječiti nakupljanje štetnih slobodnih radikala i smanjiti rizik od pojave kroničnih bolesti.

Mogu smanjiti razinu šećera u krvi: Iako su potrebne dodatne studije, određena istraživanja na životinjama pokazuju kako krastavci mogu pomoći u smanjenju razine šećera u krvi i prevenirati komplikacije povezane s dijabetesom.
Podržavaju rad probavnog sustava: Krastavci sadrže dobar udio vlakana i vode, poznatih saveznika u borbi protiv konstipacije.

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!