Brzo, lako i bez pečenja: Šarena crno – bijela čokoladna torta

Evo jedan hedonistički, ali jednostavan recept koji će svi voljeti: Čokoladna crno – bijela šarena torta bez pečenja, koju možete napraviti za samo pola sata! Fina, kremasta i bez premca… Izvorni recept je s Milka čokoladom, ali ne moramo se ograničavati.

Sastojci:

1 l mlijeka (vrsta mlijeka po želji)

10 žlica smeđeg šećera (smanjiti količinu ukoliko je biljno mlijeko zaslađeno)

3 pudinga od vanilije

300 grama tamne čokolade

100 grama bijele čokolade

500 ml slatkog vrhnja (biljnog ili mliječnog)

keks po želji (oko 200 gr, probajte Grandcereale, Petit Beurre, Plazma)

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.


Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.


Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.


U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.


Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.


Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

Tortu dekorirati po želji.

U slast!

Comments

Popular posts from this blog

Pripremite zimnicu: Brzi džem od malina!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!