Brzo, lako i bez pečenja: Šarena crno – bijela čokoladna torta

Evo jedan hedonistički, ali jednostavan recept koji će svi voljeti: Čokoladna crno – bijela šarena torta bez pečenja, koju možete napraviti za samo pola sata! Fina, kremasta i bez premca… Izvorni recept je s Milka čokoladom, ali ne moramo se ograničavati.

Sastojci:

1 l mlijeka (vrsta mlijeka po želji)

10 žlica smeđeg šećera (smanjiti količinu ukoliko je biljno mlijeko zaslađeno)

3 pudinga od vanilije

300 grama tamne čokolade

100 grama bijele čokolade

500 ml slatkog vrhnja (biljnog ili mliječnog)

keks po želji (oko 200 gr, probajte Grandcereale, Petit Beurre, Plazma)

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.


Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.


Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.


U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.


Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.


Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

Tortu dekorirati po želji.

U slast!

Comments

Popular posts from this blog

Par razloga zbog kojih bismo trebali više putovati!

Podignimo samopouzdanje na viši nivo!

Ovaj domaći eliksir će vam toliko popraviti krvnu sliku da ćete se i sami iznenaditi!